Yrityksen menestys syntyy työntekijöiden hyvinvoinnin sivutuotteena

Fonecta muutti vuosi sitten johtamistapaansa merkittävästi. Ajattelemme, että yrityksen menestys syntyy työntekijöiden hyvinvoinnin sivutuotteena, kirjoittaa henkilöstöjohtaja Hanna Korhonen.

Miten voit työssäsi? Koetko työsi kutsuvaksi ja merkitykselliseksi? Hyvin arkinen tapa tunnustella henkilökohtaista työhyvinvointia on miettiä, millainen tunne sinulla on maanantaiaamuisin: onko töihin kiva palata viikonlopun jälkeen vai painaako alkava työviikko mieltä?

Moni on kuullut hokeman, jonka mukaan hyvinvoiva työntekijä on tuottavampi kuin sellainen, joka ei voi hyvin. Ajattelen itse ehkä vielä jyrkemmin: uskon, että koko yrityksen menestys syntyy työntekijöiden hyvinvoinnin sivutuotteena.

Yrityskulttuuria kehittämällä pääsemme tuloksiin

Olemme Fonectalla tutkineet säännöllisesti omaa yrityskulttuuriamme myös työntekijäkokemuksen näkökulmasta. Vuosi sitten huomasimme, että kaikki ei ole hyvin. Siitä kertoi henkilöstökyselyyn perustuva, yrityksiä vertaileva Great Place to Work -mittaus, jossa emme enää nousseet hyvien työpaikkojen joukkoon.

Päätimme korjata tilanteen. Keskityimme neljään keskeiseen osa-alueeseen. Halusimme, että hyvä työyhteisö rakentuisi kunnioitukselle, luottamukselle, yhdenvertaisuudelle ja integriteetille.

Muutimme johtamistapaamme valmentavammaksi ja osallistavammaksi. Varmistimme, että esihenkilöillö on riittävästi aikaa tiimiläisilleen. Vaikka korona rajoitti tapaamisia, kannustimme kohtaamisiin, agendattomiin tapaamisiin ja ”mitä kuuluu” -puheluihin.

Päätimme, että meillä työntekijä ei ole resurssi, vaan yksilö. Kuroimme kuilua johtajien ja työntekijöiden väliltä ja halusimme, että kaikkia kohdellaan samalla tavalla asemasta riippumatta. Panostimme dialogiin, koska uskomme että suurin viisaus on työntekijöidemme päässä, ei johdon.

Nämä johtivat siihen, että annoimme asiantuntijoillemme ja tiimeille yhdessä enemmän vapautta ja mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työhönsä, sen tekemisen tapoihin ja kehittämiseen. Osa tiimeistä päätti esimerkiksi hoitaa työt täysin etänä, jotkut hybridimallilla ja toiset pyrkivät lähityöhön aina kun se oli mahdollista.

Huikea nousu työtyytyväisyydessä

Onnistuimme paremmin kuin uskalsimme edes odottaa. Tuoreessa Great Place to Work -mittauksessa henkilöstömme nosti meidät erittäin hyvien työpaikkojen joukkoon. Siitä kertoi se, että kyselyn perusteella tehty pistelukumme nousi vuoden aikana kohisten 72:een edellisvuoden 60:stä.

Työ ei ole vielä suinkaan tehty. Hyvät tulokset kuitenkin kannustavat meitä jatkamaan työhyvinvoinnin kehittämistä. Tänä vuonna tavoittelemme sitä, että jokainen fonectalainen olisi ylpeä siitä, että on Fonectalla töissä.

Työn merkityksellisyys syntyy monista asioista

Harvalle asiantuntijatyötä tekevälle työ on vain työtä, vaan työltä haetaan erityistä merkitystä. Uskon että merkitys syntyy hallinnan tunteesta. Sitä voimme yhdessä rakentaa ja löytää hyvällä johtamisella.

Joillekin ylpeys työstä ja työpaikasta syntyy sen yhteiskunnallisesta merkityksestä ja vaikka uuden teknologian edistämisestä. Toinen voi innostua siitä, että saa asiakkaansa myynnin moninkertaistumaan digimarkkinoinnin avulla. Kolmas löytää merkityksen siitä, että tulee kuulluksi ja nähdyksi.

Itselleni iso osa työn merkityksestä syntyy siitä, että fonectalaisten on kiva tulla töihin ja johtamisjärjestelmämme rakentaa hyvinvointia. Uskon, että avoimesta ja läpinäkyvästä johtamisesta kasvaa Fonectalle ajan mittaan myös kilpailuetu.
Työhyvinvointiin kuuluu kiinteästi yhteisöllisyys, yhteenkuuluvuuden tunne ja me-henki, joita korona-ajan eristäytyminen on koetellut. Teemme niiden eteen Fonectalla paljon työtä.

Työhyvinvoinnin ydin on arkinen työ, kokemus sen sujumisesta ja hyvästä johtamisesta.

Markkinoinnin murros -blogisarjassa fonectalaiset ottavat kantaa digimarkkinoinnin trendeihin ja tulevaisuuteen.

Kiinnostuitko Fonctasta työpaikkana? Katso avoimet työpaikat!

0